22:55.

Jag har lärt mig att aldrig få nog av saker som tar slut. Jag kan inte. Det går inte. En månad har gått men det slutar inte att bränna hål inuti. Ligger fortfarande på rygg i sängen och räknar halvtimmar. Det går bara inte.
Jag vet att det handlar om att man måste lära sig att acceptera alltings förgänglighet. Ingenting är för alltid. Allting är obeständigt. Jag vet vet vet ju det egentligen. Saker kommer och går och det är bara så det är.
Långsamt glömmer man bort allt, också pojkar i manchester tyg. Jag bara vet att det är så, även om det är svårt att inse när det bränner som mest.

22:38.

Lägger mig i sängen och kollar upp i taket. Försöker att känna efter hur jag känner men har ingen aning längre om vad det är som känns. Känner mig endast tömd. 

Byggt upp en ny värld, fantiserat ihop en verklighet, att han skulle vara någonting annat, någonting nytt, någon som skulle förändra allt. Men så inser man att han bara är en helt vanlig kille som pratar om skolan och rock och nu ligger jag här och känner mig urholkad. Det hjälpte inte.

Som om jag önskar att någonting ska hända mig. Vadsomhelst egentligen. Som om jag går runt och väntar på att stöta in i någon som ska förändra allt. Som om en enda person ska förändra den här eviga känslan jag har inombords.
Men innerst inne så vet jag, att vissa saker måste man lösa själv.

Men jag ser i dina ögon att du inte är kvar.

Det är sommarens första dag men inuti bröstkorgen känns det fortfarande som vinter. Du ligger med armarna runt om mig, i min säng som vi sovit i tillsammans varje natt i snart nio månader. I min säng som är 140 centimeter bred och verkligen inte menad för en person.

Du sover fortfarande vid min rygg nästan varje natt men jag kan känna hur ditt grepp blir svagare. Hur du i sömnen kryper längre bort. Och jag tänker på hur lång tid vi har kvar, på hur många dagar till som jag ska få kalla dig för min. För varje dag, varje natt, känns som en bonus nu.

Du ligger med armarna runt om mig och jag gråter. För att jag nu vet, att det här är sista gången.

Och jag kan inte hjälpa att tänka på att nästa tjej du ligger böjd över och andas tungt tillsammans med inte kommer till att vara jag. Hur någon annan kommer att upptäcka alla mina ställen på din kropp. Att någon annan nu kommer till att vara närmre dig än vad jag är. Jag tänker på allt vi aldrig kommer till att få göra tillsammans. På hur orimligt det är att mitt liv nu ska fortsätta utan dig. Hur ska jag kunna komma över dig när det är det sista jag vill.

Jag lägger min panna mot din, kinden blir blöt och svart av mascara men jag blundar. Och kontrasterna känns så jävla orimliga. Att vi ligger här nu, du och jag, så nära, men imorgon är vi någonting som ska glömmas.

Du biter ihop käkarna och sväljer hårt, lutar dig över och kysser mig. Försiktigt och förtvivlat. Du tittar mig djupt in i ögonen och du lovar att jag alltid kommer att vara din tjej. Men jag ser i dina ögon att du inte är kvar.

Och i veckor har man väntat på en ursäkt, på att han ska säga någonting som får en att känna sig värdig igen.

Det tar ungefär två månader tills man inte har mycket mer än ilska kvar. Man går runt med knutna nävar och lyssnar på God Save The Queen, tackar nej till jobb för att ramla över dansgolv, dricker öl med killar man inte kan efternamnen på och får en väldig lust att krossa hjärtan. Man sätter sig i mitten av bänken i parken för att undvika eventuella samtal, säger inte oj ursäkta när man stöter in i någon på bussen och tuggar bara snabbmakaroner och minttuggumin. Man skiter i att bädda sängen eller tvätta bort foundationavlagringarna i handfatet. Lägenheten fungerar som en transferterminal, dit man kommer för att bättra på sminket och laga treminutersnudlar. Man vaknar insnöad i lakanen och vill skrika allt man kan, men inser att klockan är 07, och att man bor i en etta med grannar alldeles för nära inpå. Allt är hans fel.

Och en annan onsdag, på ett annat dansgolv säger plötsligt en kompis han står två meter bakom dig.
Och i veckor har man väntat på en ursäkt, på att han ska säga någonting som får en att känna sig värdig igen. Och plötsligt så står han där, med dimmig blick på ett fullt dansgolv. Veronica maggio dånar i bakgrunden och han har lika fula kläder som alltid.

Man vill skrika jag älskar dig inte, jag behöver dig inte, jag vill inte ha dig nåt mer. Men det gör man ju såklart inte för man är så mycket bättre.

Istället går man fram, till personen som för två månader sedan var ens allra viktigaste. Man försöker säga hej och hur är läget men han vill inte se en i ögonen nåt mer. Kan inte ens låtsats som om han bryr sig om hur man mår. Istället ser han förbi och igenom, förvandlar en till luft. Och den här gången är det inte hjärtat som kollapsar, det är lungorna.

något jag skrev på en servett.

I tjugofyra dagar har himlen varit uppgiven
Det faller ett regn över staden, över de vissna blommorna och bladen
Allt förgörs nu, utplånas, går under, även blommor även bin
Och livet blir inte lika sött utan honung
Kanske slutar det såhär, om solen aldrig lyser igen och om himlen inte slutar att gråta
Om du inte kommer tillbaks
Skyll på mig, allt på mig
För det skulle inte finnas några beska tekoppar i världen om jag inte hade öppnat dörren, då när du ringde på för tjugofyra dagar sedan
Och sa att du inte längre ville vara min.

Och ibland kan det vara precis vad man behöver, lite hjälp på vägen av någon med brännande ögon.

Vi träffas på en promenad. Du har en randig t shirt på dig och glugg mellan framtänderna, står i korsningen vid ica och väntar på mig. Vi har aldrig träffats själva förut men jag är inte ihop med honom längre och du frågade. Du är äldre än jag men inte gammal, jag vet vem du är men jag känner dig inte.

Efter en månad av dansgolv och öl har jag slutat att tänka efter. Innan dess letade jag inte desperat efter verklighetsflykt men nu har jag slutat bry mig om vad bedövningen är. Nu vet jag inte längre vad jag känner, vad som är in eller ut eller om jag ens har något inuti kvar överhuvudtaget.

Vi ses i tre veckor. På dagarna badar vi i havet, dricker kaffe och pratar om allt, det vill säga ingenting. Om ställen vi vill åka till, har varit på och om människor man glömt bort. Du visar mig musik som du skrivit och vi åker till havet, äter vindruvor och badar på ensamma stränder. På kvällarna ligger vi bredvid i din säng tills klockan blir sent. Tills halsen blir pulserande och hundra grader varm. Vid kyldiskarna på coop lutar du dig över och viskar saker i mitt öra som kittlas. Och ibland kan det hända att du tar min hand när vi går bredvid varandra på gatorna, men det är bara för nån minut.

När jag inte är med dig smsar du och frågar vad jag gör, när jag kommer tillbaks. Och när jag är med dig letar du dig enda in till revbenen och gör mig varm med en blick.

Jag vet inte vad du heter i mellannamn eller vart du bodde som liten, men du har ögon mörkare än natten. Jag minns inte vad dina föräldrar jobbar med eller vilken låt du sa var din favorit. Men när jag är med dig kan jag ändå bara tänka på dina mjuka läppar. Jag gråter mindre för varje dag som går, får tankar om annat, böjer ögonfransarna och luktar gott. Långsamt tar du mig längre ifrån honom.

Idag är det sista gången du ligger bredvid mig i min säng med läpparna mot mitt öra. Min tröja ligger slängd på den ljusblå fåtöljen med din längst ner. Du kysser mig alldeles försiktigt och mjukt och dina beniga, solbrända axlar är som finast när man klär av dig. När du ligger med armarna runt om mig blundar jag och låtsas att allting är som vanligt. För just då är det inget annat som behövs.

Efter tre veckor är du borta, doften av dig i mina rosa sängkläder försvann lika snabbt. I en parallell värld skulle vi kunna hålla händer, sitta vid middagsbord och pussa på nästippar men det kommer aldrig till att bli av och det är helt okej. För i den här världen blir det aldrig vi. Du var inte menad för att kallas för min utan för att kyssa i väntan på mildare synapser. Och ibland kan det vara precis vad man behöver, lite hjälp på vägen av någon med brännande ögon.

Det blir till ingenting, precis som du och jag.

Jag har väntat på att du ska göra slut på oss i en vecka men den senaste veckan har jag låtit bli att känna efter. Druckit öl med kompisar, pratat i stora ord om äventyr, gått på festival. Låtit nån 22årig kille få mitt nummer, köpt tre par nya kjolar och sovit med lampan tänd. Lagat pasta med lite för mycket parmesan och gått på bio. Sagt till alla att jag mår bra. Jag har lyssnat på musik och podcasts allt för att slippa tystnaden och inte lyssnat när det har kommit på en sorglig låt utan bara bytt till nästa. Bort bara jag vill inte känna hur det trycker bakom revbenen. Låtsats som om jag känner mig trygg, att allt är ljust. Men det är också då det briserar och faller samman tills man inte vet vad man har kvar.

Idag är det söndag och du har bestämt dig för att göra slut på oss. Du vill inte längre vara min. Du sitter mitt emot mig och jag gråter utan att du ens sagt ett ord. För jag vet precis, jag har känt det så länge. Jag sätter mig i ditt knä försöker låtsats som om allting är som vanligt en sista gång. Jag frågar dig hur du har haft det, om du har klippt dig, om du har sprungit mycket men du svarar bara:
Tuva, du vet väl varför jag är här?
Och jag svarar:
Du ska göra slut med mig idag.
Och då gråter du men har inget mer att säga. Du säger inte förlåt, att du ångrar dig, du säger inte att vi kommer till att lösa det, det blir bra. Du säger inte att du älskar mig att du vill vara min. Du säger ingenting alls.

För bara två veckor sedan så låg jag på ditt bröst på en filt i en park och du sa att du älskade mig. För bara två veckor sedan satt jag i ditt knä och åt scones som du lagat till oss. För bara två veckor sedan var vi på bio och du släppte inte min hand på två timmar fastän den blev varm. För bara två veckor sedan skolkade vi ifrån skolan för att inte göra någonting alls, bara vara med varandra. För bara två veckor sedan lovade du mig att jag alltid kommer vara din tjej. Du lovade. Och nu spelar det inte längre någon roll.

Och jag ber dig snälla lämna mig inte jag kommer inte till att klara det jag kan inte fylla detta jävla tomrum på egen hand. Detta är inte någonting som du kan ta bort bara så. Lägger mitt huvud i dina händer och ber dig snälla snälla men det går inte längre. Du vill inte längre. Varje handling är så jävla förtvivlad.

Helt plötsligt har jag förlorat allt. Förlorat en trygghet, står utan ett hem. Har ingen som håller om mig på nätterna när jag inte längre någonting vill, ingen som viskar att det kommer till att ordna sig. Jag har gett dig allt jag har och nu finns du inte här för mig längre. Jag har lärt mig allt om dig och över en sekund har det blivit till obetydlig information. Information som ska raderas och bytas ut. Som inte ska betyda någonting längre.

För jag kommer aldrig mer få somna i dina t shirts, äta frukost i ditt knä, du kommer aldrig mer hålla mig i handen på stan, aldrig mer pussa mig över ansiktet. Jag kommer aldrig mer få berätta för dig hur min dag har varit och du kommer aldrig mer skicka sms att du saknar mig. Det är så mycket som aldrig blev, så mycket som vi ännu inte fått göra och som nu aldrig kommer till att bli av.

Jag ringer dig och ber dig att hålla om mig en sista gång du måste hålla om mig en sista gång. Och du svarar:
Jag kan inte göra det längre Tuva.
Det blir tyst. Allt som tidigare har betytt någonting spelar inte längre någon roll. Det blir till ingenting, precis som du och jag. Det känns som att jag ska gå mitt itu, och ingen räddar mig. Ingen alls.

4 DAGAR.

Dagboksanteckning.

Idag har det gått fyra dagar fyra dagar har jag varit utan dig. I fyra nätter har jag fragmentariskt vandrat omkring, i fyra morgnar har jag inte haft vilja att gå upp men inte heller att ligga kvar. 
Väggarna rör sig inåt och jag säger till mig själv ut du måste gå ut. Går i timmar lyssnar på samma jävla låt som jag haft på repeat de senaste dagarna för den känns mest.

Drömmer om att känna mer att känna så jävla mycket att drunkna. Vill att du ska vara så kär i mig att du inte bara kan låta bli att kyssa mig när vi väntar vid övergångsstället. Att du ska ringa mig gråtandes och sakna mina knän för att du tycker att dem är det finaste i världen. Att du ska glömma bort vad jag säger när du tittar på min mun. Att vi ska ha ett hänglås på en bro i Paris. Och att det ska vara uppenbart att det är vi för du skulle aldrig låta mig gå du skulle aldrig låta oss ta en paus i fyra dagar. 

Vi har för lite tid för att inte känna med varje jävla cell i hela kroppen. Men jag skulle inte orka vara utan dig, jag skulle inte klara det själv.

ÅNGEST.

Det spelar ingen roll vart jag åker. Det spelar ingen roll om jag går omkring på andra gator, om jag har på mig en ny sommarklänning eller dricker en kaffe på ett torg i Spanien.
Jag tänkte att det skulle bli skönt att komma bort ett tag. Men det spelar ingen roll vart-jag-åker-vart-jag-går-vad-jag-gör för jag kan ändå inte fly det.
Det är fortfarande samma jävla ångest. Trycket över bröstet, tårar som rinner vad jag än gör och behovet att fly bort bort. Åka någon annanstans, göra någonting annat, bli någon annan. Komma bort.
Jag vill springa så långt jag bara kan. Men vart jag än kommer så är det samma känslor och samma panik. Jag kan inte undfly det. Ångesten är konstant.
Vart jag än är så är jag ensam, vem jag än är med så är jag ensam. Och ångesten, denna jävla ångest finns alltid där.